streda 24. júla 2013

Epilóg (poviedka dokončená)





Sú medzi nami. Sú nebezpeční a myslia si, že majú právo súdiť tých, ktorí používajú vnútorné oko. Vyrezávači oči. Dobrí mágovia, ktorí sa pokúsia získať cennú trofej...
Pár: Josh/Tom



O rok neskôr...

Sú mŕtvi...

Sledoval ako aj posledné meno z toho prekliateho zoznamu bolo vyškrtnuté rukou jeho partnera. Našli ich všetkých do jedného a nikoho neušetrili.
Brigitt ich zradila, prosila o zľutovanie, ale neposkytol jej ho. Nebol schopný niečoho takého, keď si spomenul na svoje deti. Alaina ostala ich jedinou blízkou priateľkou a spolubojovníčkou.

Stálo ich to veľa úsilia, veľa spoločných nocí, ktoré nenachádzali konca. No napokon sa im to podarilo. Zničili celú tú organizáciu, vyrezávači očí boli už len minulosťou, ktorú vymazali natoľko, že si už ani nich nikto ani len nespomenie. Tom sa v tomto boji prekonával, rozhodne mal po svojom boku schopného zabijaka, ktorý sa čoraz väčšmi zlepšoval. Prebudilo to v ňom temnotu, ktorej sa obával aj on sám a jeho schopnosti rástli.

Ani Josh už nikdy nebol rovnaký ako predtým, našiel v sebe niečo, čoho sa aj on sám obával viac než akejkoľvek inej temnoty. Bol najobávanejším mágom. Bol  osobou, ktorú všetci radšej pokorne žiadali o prechod územím, len aby náhodou neupútali na seba neželanú pozornosť. Iba jedna osoba si dovolila mu vzdorovať, jednej osobe to bolo odpustené.

„Josh, mal by si ísť už do postele... Si nad tými knihami zaklínadiel už príliš dlho...“
Pobozkal ho na krk a zozadu ho objal, nikomu inému by niečo také nedovolil.

„Ešte nie,“ zavrčal nekompromisne.

Bol to ťažký rok, aj pre ich vzťah. Nevedel, či ho ešte chce, či to všetko dokáže prekonať, ale Tom to s ním nikdy nevzdal. Najprv ho nemohol opustiť kvôli spomienke na deti, potom bol zrazu v jeho posteli a stal sa tým jediným čo stálo medzi ním a poslednou hranicou temnoty. Bojovali spolu príliš dlho, spoločne dostali toľko z tých bastardov, koľko len mohli... Mali medzi sebou spojenie, ktoré nemohlo nič vymazať.
Ich vzťah nadobudol nový, omnoho nebezpečnejší rozmer.

„Chceme, aby si sa k nám vrátil...“

Tom presunul jeho ruku na svoje brucho. Pohladil ho, láskyplne, nežne, aj keď cítil temnotu, ktorá z neho vyžarovala.
Prísľub nového života bol silnejší a on bol ochotný urobiť čokoľvek, aby tú novú bytosť ochránil. Nemalo  by to byť možné, už nie, a ich ďalšie dieťa bolo splodené práve v tom najtemnejšom období, rozhodne malo v sebe viac svetla, než by to vôbec očakával. Bolo silné, ale nie zlé, bolo to dieťa ako každé iné, dieťa, ktoré bude potrebovať ochranu svojho otca.
„Chýbaš nám. Nemôžeme bez teba zaspať.“
„Tak dobre. Pôjdem s vami... Všetko v poriadku?“
„Áno, je nám dobre...“
Josh chytil svojho partnera za ruku, nechal zaklínadlá na pokoji, najobávanejší mág súčasnosti, láskyplne objal manžela. 

koniec


Poznámka autorky: Prešlo už veľa času, odkedy som začala písať túto sériu, mrzí ma, že to tak dlho trvalo, ale som rada, že som sa dopracovala aj ku koncu. 

Vyhľadávať v tomto blogu

Na čom práve pracujem...






Pripravujem tri jednorázovky: Dexter pár A/B pridané na Meropesvete!

Real obsession

Pokušiteľ

Dúhový chlapec (v príprave)

Obľúbené príspevky