streda 20. januára 2010

9. kapitola Azazel




Varovanie: 15+, démoni, žiadny sex, ">, komentíky potešia, ešte pripomínam, že táto poviedka je absolútne nevhodná pre začiatočníkov

„Mrzí ma to,“ utrápene opakoval Samuel. Mal pocit, akoby ho niekto uviazal na obojok a pevne držal.
Cítil tep cudzej existencie prichytenej tak hlboko, že ani nevedel čoho všetkého sa tá druhá bytosť zmocnila.
Bál sa, že úplne stratí sám seba. Mal pocit, akoby tá bytosť začala dolovať v čoraz väčších hĺbkach a sala z neho zdanlivo nepotrebnú energiu.
„To nič. Upokoj sa, bude to v poriadku,“ Belphegor zľahka prešiel prstami po nových krídlach. Boli drsné, plné rozporuplných pocitov, presne ako osoba, ktorú predtým tvorili.
„Dajte to preč. Nechcem to. Vráťte ho späť!“ zúfalo objal Belphegora. Stiahol ho k sebe a rukami sa pevne ovinul okolo toho bledého tela. Nechcel, aby sa naňho kvôli tomu nahneval. Rozkošný blondiačik sa tváril tak prísne.
„To nepôjde. Tieto veci sa nedajú len tak jednoducho zmeniť. Pretvoril si dušu tej bytosti do niečoho iného. Ak by si to skúsil obrátiť neostalo by z neho absolútne nič. Ty nemôžeš vytvárať nových démonov. Nečakali sme, že sa o niečo tak závažné pokúsiš sám. Nedá sa to napraviť,“ nespokojne zamrmlal Bel. Bolo ťažké mu povedať, že démon jednoducho nemôže nikdy konať dobro. Nemôže nikomu pomôcť. Každá služba od démona má istú cenu. Vždy smeruje len k zlu, aj keď dôsledky tejto služby môžu vyzerať aj ako dobrý čin.
Démon nemá moc veci spájať, len rozvracať a ničiť. Samuel ešte nebol pripravený prijať túto časť svojej novej existencie. Preto sa k nemu Belphegor len upokojujúco túlil. Naznačoval dvojčatám, aby sa objavili a úzkostlivo očakával príchod značne podráždeného Lucifera. Odtiahol Samuela trochu nabok, keď pocítil, že prichádzajú za nimi. Museli sa rozdeliť a Belphegora poslali dopredu.
Pán sa objavil spolu s dvojčatami. Mali nejaké problémy, kvôli Mattovi. Nepodarilo sa mu na prvý raz bezchybne preskočiť do ľudského sveta.
Lucifer ho musel obklopiť svojou energiou a pracne ho ťahať, aby sa náhodou nejakým spôsobom nepoškodil.
Bledý Ryan sa ich držal a chvíľu ustarostene kontroloval stav svojho brata.
Matt si spokojne hovel v Luciferovom objatí a vyzeral, akoby len sladko spal.
Ako prvý už tradične prehovoril princ pekiel.
Ako obvykle sa naňho okamžite upreli obdivné pohľady všetkých démonov.
„Belphegor, Sael, poďte ku mne,“ požiadal ich stručne.
Len ich zavolal, nič viac im nevysvetľoval.
Obaja sa okamžite presunuli k nemu. Všetci tam spolu stáli, akoby ešte na niekoho čakali.
Lucifer mlčal, ale oči jeho pozemského tela sa niekam pevne upierali. Na istý bod, ktorý nikto iný nevidel.
Ukázalo sa, že sa naozaj blíži nejaká silná energia. Zatriasla priestorom. Pokrivila ho a vyplávala s temných hĺbok času.
Démoni zneisteli, keď zaznamenali príchod anjela hriechu.
Belphegor neisto pošepkal Samuelovi. „To je Azazel.“
„Príťažlivý,“ zamrmlal Samuel. Hneď zato dostal patričnú odmenu. Beplhegor ho potiahol za nové krídla. Zabolelo to, tak radšej zmĺkol.
Azazel sa im v podobe nebezpečne príťažlivého muža. Nádherného vo svojej ukrutnosti. Pripomínajúceho lovca, ktorý sa nikdy nevzdá svojej koristi. Telo, ktoré si zvolil rozhodne len zvýrazňovalo jeho mužnú silu.
Bolo vidieť, že je aj trochu namaľovaný, ale boli to len tmavé farby, skôr zhluk znakov, ktoré mu dodávali dojem, že je naozaj bojovníkom.
Jeho oči sa pôsobivo dívali do prázdna, pohlcovali všetko. Démoni sa šokovane zhlukovali bližšie k Luciferovi.
Matt konečne tvoril oči a nedokázal spustiť zrak, z tej nádherne nebezpečnej bytosti.
Azazel mu venoval mimoriadne chladný pohľad. „Dozvedel som sa, že na svet prišli noví. Ak dovolíte, rád by som vám robil spoločnosť,“ všetku svoju pozornosť sústredil len na Lucifera. Zdvorilo ho žiadal, aby mu dovolil venovať sa novým démonom.
„Nevolal som ťa, Azazel.“
„Pritiahol ma sem zápach smrti. Potrebuješ ma. Nebeskí nebudú nadšení. Prišli o dôležitú dušu...“
„Tak pristúp,“ neochotne súhlasil Lucifer.
Opatrne postavil Matta na nohy. Mladík sa oňho ešte chvíľu opieral. Potom ostal pokojne stáť vedľa brata.
Azazel spokojne podišiel bližšie. Chvíľu si obzeral nové prírastky.
„Tak vy dvaja ste dvojčatá. Sladké. Chcel by som vás ochutnať,“ zľahka prešiel rukou po Ryanovej tvári. Mladý démon sa ním cítil ohrozený. Vyplašene ustupoval do objatia svojho brata.
„Vystrašil si môjho brata. Nedotýkaj sa ho,“ rozrušene odvetil Matt. Celé jeho telo bolestne reagovalo na anjelovu prítomnosť. Napriek tomu zaujal obranný postoj. Azazel len zľahka stisol Mattovu ruku.
„Nemaj strach,“ odvetil pobavene. Potom sa presunul k svetlovlasému démonovi.
Belphegor odtiahol Samuela z jeho dosahu. Nechcel, aby naňho siahal. Veľmi dobre vedel, ako na nich taká bytosť môže pôsobiť.
Zúfalo hľadal ochranu u Lucifera. Ich pán však nejavil žiadne známky ohrozenia. Mlčky ich žiadal, aby prijali spoločnosť anjela smrti. Ich energie sa prestali triasť a vyvolávať na poplach.
Lucifer ho rozhodne nepovažoval za konkurenciu. Stačilo mu len urobiť nepatrný pohyb a démoni zas obdivovali len jeho. Nerobil si kvôli tomu žiadne starosti.
„Tvoji démoni na seba žiarlia. Ich srdcia ešte nezabudli, čo je to ľudskosť. Pozoruhodné. Vybral si dobre. Páčia sa mi. Ešte raz by som ťa rád požiadal, aby som vám mohol robiť spoločnosť. Svet je príliš smutné miesto, vy ma zaujímate oveľa viac,“ zdôraznil spokojne. Nováčikovia ho prestali považovať za hrozbu, ale na Belpegora už neurobil taký dobrý dojem. Svetlovlasému démonovi sa zrejme nepáčilo, že narušil splývanie ich energií.
Noví démoni potrebovali mať pri sebe niekoho skúsenejšieho. Museli nejakým spôsobom dozrieť a zdokonaľovať sa. Niečím potrebovali nahradiť tú prázdnotu, ktorá ostala po ich životoch. Napriek tomu len neradi prijímali cudziu bytosť, ktorú nikdy predtým nepoznali. Stále v nich bol akýsi ľudský strach z neznámeho a odlišného.
Azazel im pripomínal pána, ale bol istým spôsobom cudzinec.
A neboli dostatočne silný, aby videli hlboko do jeho podstaty.
Lucifer zľahka položil ruku na plece svetlovlasého démona. Bol to skôr upokojujúci dotyk.
„Sú moji,“ chladne pripomenul Lucifer.
„Ja tiež,“ dodal Azazel. „Preto ich chcem spoznať.“
„Ty si iný,“ pripomenul mu vyčítavo.
„Som taký, akého ma chceš mať,“ obratne pokračoval Azazel. Nenechal sa ničím zaskočiť.
Potom do miestnosti preniklo svetlo. Smerovalo na Lucifera, ale on sa ho ani nesnažil odraziť. Nemohlo mu ublížiť, jedine, ak by prichádzalo od samotného dobra.
Potom opäť uvidel nebeských. Boli blízko. Priam sa ich mohol dotknúť, ale nesmel. Už k nim dávno nepatril. Znervózňovali ho ich bojové kombinácie.
Azazel sa postavil do cesty bytostiam, ktoré začali útočiť.
Jeho bok niečo prebodlo, z imaginárneho tela stekala krv.
Démoni sa tisli bližšie k sebe, vystrašený, rozboľavený od toho svetla.
Lucifer ich ťahal späť do bezpečného úkrytu. Keď unikali do priestoru, stiahol aj Azazela.
Anjel smrti sklamane prešiel pohľadom po nebeských. Rád by im ukázal, ako veľmi sa v poslednom čase zlepšil. Napriek tomu ústup nepovažoval, až za takú hroznú vec. Kvôli takýmto stretom sa na svete diali zmeny, ovplyvňujúce ich samotnú existenciu. Nebolo práve najrozumnejšie postaviť proti sebe tieto sily.

***

Vrátili sa do hotelovej izby, ktorú používali ako bránu.
Samuelovi okamžite začali tiecť slzy. Cítil dobro. Bolo tak blízko, také čisté... Také vzdialené, ako anjeli nepoznačení temnotou.
Ten dar mu navždy unikal. Nepohŕdali ním, len za ním smútili. Pocítil odpor voči svojej vlastnej existencii.
Odstrčil od seba Belphegora. Cítil sa nečistý a nechcel, aby sa ho niekto dotýkal.
Dvojčatá tiež nemohli ísť k nemu. Bol príliš rozrušený. Nepustil ich k sebe. Lucifer nemal náladu naťahovať sa s ním.
Touto úlohou radšej poveril padlého anjela.
Azazel šikovne chytil Samuela. Chvíľu ním bezstarostne kýval zo strany na stranu. Pokračoval, až kým sa Samuel pokojne nepodriadil jeho objatiu.


8 komentárov:

  1. Luv, to bylo sladké. Tahle kapitola se mi vážně velmi líbila. Už nebyla tak zmatená, jako některé předtím. Hlavně se 7 jsem měla trochu problémy. No, ale tohle bylo krásné. Azazel je skvělý. Démoni jsou tak rozkošní. ale ne že zase Belphegora úplně odřízneš. Jsem vědavá co teď bude se Sammym. Hele a kolik, že to plánuješ kapitol? Já jen doufám, že to hned tak končit nebude, konečně se někam dostáváme, tak by to byla škoda ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mania D.: ale nie, Bel si tam ešte bude pekne pobehovať...No momentálne ani nwm, presne nejak mi to stále ide dalej :)) teda, dostávam nápady a tak... i ked nemienim sa dostať k príliš vysokému číslu...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvela poviedka, neviem sa dočkať dalších častí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zatial dobrá poviedka len ak môžem upozornit na malí detajl a to že anjel smrti je Azrael a nei Azazel ten bol pred pádom anjelom hriechu.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dík za pripomienku, no úplne do hĺbky sa v tých anjeloch nevyznám, som len dakde čítala, že anjel smrti, ale asi to tam mali zle, opravím si to... o:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Môže byt na vela strankach to maju napísané zle keby si chcela na mojej druhej stranke píšem o anjeloch zatial tam mám malo vecí ale bude toho viac xD

    OdpovedaťOdstrániť

Vyhľadávať v tomto blogu

Na čom práve pracujem...






Pripravujem tri jednorázovky: Dexter pár A/B pridané na Meropesvete!

Real obsession

Pokušiteľ

Dúhový chlapec (v príprave)

Obľúbené príspevky